Skip to content

Rólunk

Történetünk

Az idősebb lakosok még talán emlékeznek az „eredeti” művelődési házra, mely a Szent János Parkban állt.

A növekvő igény hatására az 1960-as években megépült a mai intézmény a korábbi Szentháromság-téren, mai nevén Hősök terén. Az akkoriban itt álló Szentháromság-szobor ma a templomkertet díszíti.

A település büszke lehet, hiszen 1992-es alapító okiratával hivatalos közművelődési intézményt – azon belül művelődési házat – kapott Csolnok, a lakosságszám és településméret alapján ugyanis elegendő lenne közösségi színteret biztosítani, ám miért ne emelnénk magasabbra a tekintetünket?

A közelmúlt örömteli eseménye az energetikai felújítás: új nyílászárók, új tetőszerkezet, korszerűbb fűtés és külső szigetelés fiatalítja a „mukit”, ahogy sokan becézik a házat.

A művelődési ház érdekessége továbbá, hogy otthont ad a községi könyvtárnak és a zeneiskolának is.

Kik vagyunk mi?

Kedves Látogató!
Örömmel tudatjuk, hogy elindult a hivatalos facebook oldalunk. Ezentúl itt is megtalálhatja programjainkat, bejegyzéseinket, felhívásainkat, a könyvtárral kapcsolatos információkat: facebook
Hamarosan új logója lesz az intézménynek, addig is az Önök által megválasztott kabala, Turbó köszönti az oldal látogatóit.
Szeretnénk, hogy minél több követője legyen az oldalnak, ezért kérjük, hogy osszák meg ismerőseik körében. Köszönjük!
A művelődési ház csapata

Fejlődés

Rendszeres továbbképzésekkel, szakmai programokon mélyítjük tudásunkat, hiszen ezt elengedhetetlennek tartjuk az intézményi feladatellátáshoz.

Célkitűzés

Kiemelt célkitűzéseink között szerepel, hogy az ifjúsági korosztály újra visszataláljon intézményünkbe, illetve hozzájáruljunk a friss csolnoki lakosok integrációjához a kultúrális tevékenységünk által.

Alapelvek

- nyitottság
- válaszkészség
- humor
- változatosság