Skip to content
Kezdőlap » “Átlátszó víz legyen” – Cseh Tamás emlékest

„Átlátszó víz legyen” – Cseh Tamás emlékest

Szent János park – 2021. július 3. szombat, 20 óra

„Tíz év múlva ne ez a dal legyen…”

Cseh Tamás ikonikus dala is szerepel abban a műsorban, amelyet Hegyi Norbert és Joós Tamás „Átlátszó víz legyen” címmel ad elő, tisztelegve a az előadóművész emléke előtt.

Az előadók 2013-ban határoztak úgy, hogy Cseh Tamás születésének 70. évfordulójára “Átlátszó víz legyen” címmel egy emlékestet készítenek. Az est az Ascher Oszkár Színházban került bemutatásra, az azóta eltölt hat év alatt közel 100 alkalommal láthatta a közönség az ország különböző településén és Budapest számos kerületében. Az idén Cseh Tamás halálának 10. évfordulójára emlékeznek az előadók.

A műsor az egyik legautentikusabb előadásban mutatja be a közönségnek Cseh Tamás dalait, erről több kritika is megemlékezik.

Az előadók közül Joós Tamás neve nem hangzik ismeretlenül a közművelődési intézmények és könyvtárak munkatársainak körében, műsoraival évtizedeken át járta a települések óvodáit, iskoláit, művelődési házait és könyvtárait. Ő szervezte Szombathelyen 11 éven át a Magyar Énekmondók Találkozóját az, de volt közös műsora Ballada éjjel címmel Jordán Tamással a Weöres Színház igazgatójával is. Budapesten 2013-2016. között a kezdeményezésére létrejött fesztiválon – „Cseh Tamás Nap Kőbányán” – öt alkalommal emlékeztek a Kossuth-díjas előadóművészről, az előadó-művészet, a képzőművészet és a táncművészet segítségével.

Hegyi Norbert – a másik előadó – inkább a budapesti közönség számára ismert – az Ascher Oszkár Színház tagja, rendez és játszik, de muzsikál a „Tökéletes helyettesek” (Kispál Tribute zenekarban) és játszott együtt többek között Csákányi Eszterrel is a Paravariete című Tasnádi István darabban.